V Pieninách pripravujú 9. ročník jarnej časti akcie Čisté hory a potoky

15.04.2008 Stará Ľubovňa

Červený Kláštor 15. apríla (TASR) - Správa Pieninského národného parku (PIENAP) pripravuje na sobotu 19. apríla spolu s ďalšími organizáciami už deviaty ročník jarnej časti akcie Čisté hory a potoky s cieľom ...
Podujatie tradične organizujú pri príležitosti Dňa Zeme a pred začiatkom letnej turistickej sezóny, ktorú otvoria v PIENAP v posledný aprílový víkend. Do čistenia chodníkov a ich okolia, ale aj vodných tokov na území PIENAP, sa zapájajú najmä mladí ľudia. Pomáhajú odstrániť odpad, ktorý sa nahromadil v prírode počas zimy a dosiaľ bol ukrytý pod snehovou pokrývkou. Aktívni sú predovšetkým žiaci základných škôl a centier voľného času zo Spišskej Starej Vsi, Haligoviec a Veľkého Lipníka.
Účastníci akcie Čisté hory a potoky zvyčajne zozbierajú až 70 vriec odpadu. Najviac znečistené býva okolie rieky Dunajec a jeho prítokov a tiež okolie turistických chodníkov.
Všetci, ktorí sa chcú zapojiť do čistenia prírody PIENAP, sa stretnú v sobotu 19. apríla ráno o 8.00 h v autokempe v Červenom Kláštore, kde na nich budú čakať organizátori. Brigáda potrvá približne do 13.00 h.
 

Vyberte región